Κωστίκα Μαίρη

Σπούδασα στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αποφοιτώντας με βαθμό Άριστα (κατεύθυνση Ιστορίας).

Διδάσκω φιλολογικά μαθήματα από το 2001, διαθέτοντας περισσότερα από 15 έτη εμπειρίας στα ιδιαίτερα και στα φροντιστηριακά μαθήματα, καθώς και πολυάριθμες επιτυχίες στις Πανελλαδικές και ενδοσχολικές εξετάσεις.

Βασική μου μέριμνα παραμένει η διαρκής μελέτη των φιλολογικών έργων σε συνδυασμό με τη διδακτική της φιλολογίας και την εφαρμογή τεχνολογικών μέσων στην πράξη της διδασκαλίας.

Στο κέντρο της προσοχής μου βρίσκεται ο κάθε μαθητής σαν ξεχωριστή μονάδα με τις ανάγκες του και την προσωπικότητά του. Γι’ αυτό και με ενδιαφέρει η αξιοποίηση κάθε δυνατότητάς του, το άνοιγμα των φτερών του στην γνώση και τη ζωή, η υποστήριξή του σε γνωστικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Στόχος μου είναι η καλλιέργεια ενός θετικού κλίματος στην τάξη, ώστε να αγαπήσουν οι μαθητές τη γνώση, να μάθουν τρόπους κατάκτησής της αναπτύσσοντας την κριτική σκέψη. Το ζητούμενο είναι τόσο οι υψηλές επιδόσεις τους στο σχολείο και στις εξετάσεις όσο και η απόκτηση εφοδίων για όλη τους τη ζωή.